Splošni pogoji uporabe in politika zasebnosti

Informacije in vsebine na spletni strani www.sabina-psihoterapija.si so uporabnikom na voljo pod pogoji, navedenimi v nadaljevanju.

 1. Predstavitev

Spletna stran www.sabina-psihoterapija.si je v lasti podjetja:

Psihoterapija in svetovanje Sabina Gombač s. p., Fabianijeva ulica 45, 1000 Ljubljana

Tel.:  +386 41 978 829
E-naslov: info@sabina-psihoterapija.si

 1. Odgovornost

Podatki in informacije, dosegljivi na www.sabina-psihoterapija.si, se lahko kadarkoli spremenijo brez predhodnega obvestila. Niti podjetje niti druge pravne osebe, ki sodelujejo pri izdelavi oziroma vzdrževanju www.sabina-psihoterapija.si, ne odgovarjajo za nobeno škodo, posredno ali neposredno, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe podatkov in informacij na www.sabina-psihoterapija.si. Za pravilnost podatkov, ki jih pridobiva od drugih subjektov, podjetje ne jamči. Odgovornost podjetja za škodo, ki bi nastala uporabnikom iz tega naslova, je zato v celoti izključena.

 1. Politika zasebnosti

Na določenih mestih Podjetje zbira nekatere osebne podatke uporabnikov, a izključno takrat, kadar uporabniki to sami omogočijo. Tako mesto je:

 • kontaktni obrazec – uporabnik se strinja, da se tako pridobljeni podatki uporabljajo izključno za odgovor na vprašanje.

Kaj je osebni podatek?

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot posameznika: vaše ime, priimek, elektronski naslov ali telefonska številka ipd.

Podjetje skrbno varuje osebne podatke uporabnikov, kar pomeni, da:

 • ne bo na noben način zlorabilo osebnih podatkov uporabnikov, temveč jih bo uporabilo samo na način, v katerega uporabnik privoli,
 • osebnih podatkov ne bo posredovalo naprej nepooblaščenim tretjim osebam,
 • se podatki, ki se shranjujejo v podjetju, ne izvažajo v tretje države.

Pridobljene osebne podatke podjetje hrani do uporabnikovega preklica hrambe osebnih podatkov. Uporabnik lahko to podjetju sporoči s pisnim obvestilom na naslov podjetja ali na e-naslov info@sabina-psihoterapija.si.

 1. Uporaba spletnega mesta

Vsakršna uporaba Spletnega Mesta, ki ni normalna uporaba posameznika, je prepovedana, pomeni gospodarsko škodo in bo prijavljena ustreznim službam za pregon. Normalna uporaba je uporaba brez kakršnih koli programskih pripomočkov in v smislu normalnega števila zahtevkov za vpogled v določenem času, pri čemer štejemo za normalno število največ tri (3) zahtevke na sekundo.

 1. Uporaba podatkov in informacij s spletnega mesta

Noben podatek oziroma informacija, navedena na www.sabina-psihoterapija.si, ne sme biti brez dovoljenja podjetja uporabljena v komercialne namene. Podatkov in informacij, navedenih na www.sabina-psihoterapija.si, ni dovoljeno zbirati v nikakršni javni ali zasebni podatkovni zbirki.

Objave na drugih mestih niso dovoljene v nobeni obliki, če to pri posameznih podatkih in informacijah ni izrecno navedeno. Podatke in informacije, navedene na www.sabina-psihoterapija.si, lahko uporabnik prenese na svoje sisteme za lastno uporabo, pri čemer ne sme spreminjati označb o avtorskih in drugih sorodnih pravicah. Dovoljeno je tiskanje podatkov in informacij z namenom branja za lastne oziroma nekomercialne namene. Kopiranje, posredovanje, ponovno objavljanje, spreminjanje podatkov in informacij ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drugačen način brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja je prepovedano.

Prepovedana je tudi odstranitev ali zamenjava znakov »www.sabina-psihoterapija.si«, kadar se pojavljajo na posamičnih podatkih in informacijah. Uporabnik odgovarja za vso škodo, ki bi podjetju nastala zaradi kršitve navedenih pogojev.

 1. Reševanje sporov

Morebitne spore zaradi uporabe www.sabina-psihoterapija.si v nasprotju z določbami Splošnih pogojev uporabe in politike zasebnosti portala www.sabina-psihoterapija.si bodo uporabniki in podjetje reševali po mirni poti. Če to ne bo mogoče, bo za reševanje sporov pristojno sodišče v Ljubljani.

 1. Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so potrebni?

Piškotki so ključni za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja brez njih ne bi bile mogoče. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani. So priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika.

Razlogov za uporabo piškotkov je več, prvi je zagotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani). Pomagajo tudi pri izvajanju različnih spletnih storitev (spletne trgovine) ter pri zbiranju statističnih podatkov o navadah spletnega uporabnika, saj je le z njimi mogoče spremljati pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani ter ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom.

 1. Vrste piškotkov, ki jih uporablja Spletno Mesto
 1. Piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani

Nujno potrebne piškotke bomo na vašo napravo vedno nameščali, saj brez njih naša spletna stran ne deluje pravilno. Med nujno potrebne piškotke uvrščamo tiste, ki vam omogočajo dostop do spletne strani in delovanje posameznih funkcionalnosti spletne strani, hkrati pa ne zbirajo analitičnih ali drugih podatkov o vašem obisku.

PHPSESSID (nujen piškotek, ki vam dodeli anonimno uporabniško številko za čas uporabe naše spletne strani, da stran pravilno deluje), čas shranjevanja piškotka: do konca seje.

cookiescriptaccept (nujen piškotek, ki si zgolj zapomni vaše nastavitve glede nameščanja piškotkov na vašo napravo), čas shranjevanja piškotka: 30 dni.

 1. Lastni analitični piškotki

So piškotki, katerih upravljavec je Podjetje in jih neposredno namešča naša spletna stran. Vsi morebitni podatki, ki jih ti piškotki zberejo, so varno hranjeni s pomočjo digitalne infrastrukture Podjetja oziroma pogodbene stranke Podjetja.

_ga (piškotki servisa Google Analytics za analizo obiska naše spletne strani), čas shranjevanja piškotka: 2 leti.

_gat_gtag_UA_50525802_11 (piškotki servisa Google Analytics za analizo obiska naše spletne strani), čas shranjevanja piškotka: 1 minuta.

_gid (piškotki servisa Google Analytics za analizo obiska naše spletne strani), čas shranjevanja piškotka: 24 ur.

 1. Piškotki tretjih oseb

Med piškotke tretjih oseb spadajo analitični in funkcijski piškotki, ki jih na vašo napravo nameščajo druga podjetja, kot so Facebook Inc. in Google Inc. Ti piškotki vam omogočajo uporabo vtičnikov in funkcij na naši strani, ki so povezane z njihovimi družbenimi omrežji in drugimi platformami, ter za sledenje vaši uporabi njihovih storitev.

NID (funkcijski piškotek podjetja Google Inc., ki se naloži pri prikazu zemljevida), čas shranjevanja piškotka: do konca seje.

 

 1. Vaše nastavitve za nameščanje piškotkov na naši spletni strani

Če izberete možnost »Ne dovolim uporabe piškotkov«, bomo vse piškotke iz 2. in 3. točke pobrisali iz vaše naprave in jih ne bomo več nameščali, dokler ne spremenite svojih nastavitev glede nameščanja piškotkov na naši spletni strani.

Če izberete možnost »Dovolim uporabo piškotkov«, bomo piškotke namestili na vašo napravo in jih nameščali, dokler ne spremenite svojih nastavitev glede nameščanja piškotkov na naši spletni strani.

Vaše nastavitve vedno lahko spreminjate s klikom na sliko ali tekst v spodnjem levem delu Spletnega Mesta.

 1. Nastavitve piškotkov v vašem brskalniku

Nameščanje piškotkov na vašo napravo lahko nadzirate tudi s pomočjo nastavitev v svojem brskalniku.

V primeru spremembe pogojev piškotkov bomo vse predhodne piškotke v našem upravljanju pobrisali in namestili v skladu z novo objavljenimi pogoji.

Piškotkov, ki so bili nameščeni na naši spletni strani in jih upravljajo drugi (npr. AddThis, Google, itd.), ne moremo pobrisati oz. to lahko storite sami v nastavitvah svojega brskalnika.

 1. Veljavnost splošnih pogojev

Ti splošni pogoji se uporabljajo od dneva sprejema in objave do njihovega preklica oziroma do morebitne spremembe.

Splošni pogoji veljajo od dne 10. 2. 2023.

Psihoterapija in svetovanje Sabina Gombač s. p., Fabianijeva ulica 45, 1000 Ljubljana